اختلال یادگیری
بسیارند کودکانی که ظاهری طبیعی دارند، رشد جسمی، قد و وزنشان حاکی از بهنجار بودن آنان است، هوش کم و بیش عادی دارند، به خوبی حرف می زنند و مانند سایر کودکان بازی می کنند، مثل همسالان خود با سایرین ارتباط برقرار می کنند، در خانه نیز کارهایی را که والدین به آنها می سپارند، به خوبی انجام می دهند، و از رفتار و اخلاق عادی برخوردارند، لیكن زمانی که به مدرسه میروند و می خواهند خواندن و نوشتن و حساب یاد بگیرند دچار مشكلات جدی میشوند، این کودکان به تدریج درمی یابند که سایر کودکان از نظر وضع درسی بهتر از آنها هستند و احساس حقارت را تجربه می کنند و کم کم بیزاری از درس و مدرسه در آنها به وجود می آید. والدین آنها که اغلب از دلایل ناتوانی یادگیری آنها بی خبر هستند، مشكل را بیشتر می کنند و با فشارهایی که به کودك وارد می آورند، دشواری را چند برابر می کنند ، بدیهی است این کودکان در مراجعه به هر متخصصی، مشكلی تازه در خود می یابند. هر متخصص مشكل آنها را از دریچه چشم خود نگریسته و تنها بعدی از ابعاد پیچیده آن را زیر ذره بین تخصص خویش قرار می دهد. گفتنی است که در این میان، امر اساسی توجه به این نكته است که در این گونه موارد، ضرورتاً باید به جای تشخیص های انفرادی، از شیوه نظام چند رشته ای سود جست که در آن معمولاً مجموعه ای از تجربیات و تخصص ها توأمان مورد استفاده قرار می گیرد. بدین معنی که با همگام شدن عده ای از متخصصان و یك سو و یك جهت شدن چالش های مختلفی که از طرف صاحبان فن و تجربه صورت می گیرد، راهی برای تحلیل، تشخیص و درمان اساس مسائل یادگیری گشوده می شود.
تعریف اختلال یادگیری
به کودکانی که دارای هوش طبیعی یا بالاتر از آن هستند ولی در مهارت های پایه ، درك و فهم ، گوش کردن ، حساب کردن و خواندن و نوشتن و ریاضیات مشكل دارند و در نهایت در یك یا دو درس ریاضی، خواندن ، دیكته اشكال دارند و تفاوت آشكاری بین هوش و عملكرد تحصیلی آن ها وجود دارد.
اختلال یادگیری را میتوان چنین تعریف کرد : اختلال یادگیری ویژه به معنای آن است که در یك یا چند فرایند روانی و فكری اساسی فرد اختلالی رخ می دهد ، به طوری که بر فهم و استفاده از زبان شفاهی و کتبی تاثیر بگذارد و در توانایی گوش دادن ، فكرکردن ، صحبت کردن ، خواندن ، نوشتن ، هجی کردن و یا محاسبات ریاضی اختلال رخ دهد و این اختلال معلول شرایط نقص بینایی ، شنوایی و نقایص حرکتی و ذهنی و عاطفی نیست.
علل
استعداد ژنتیكی ،ضایعه پریناتال ، اختلال عصبی و اختالالت طبی، تدریس ضعیف و... که قابل توجه می باشد . معلومات درباره ی علت شناسی اختالالت زبان نوشتاری بسیار اندك است. باوجود این می توان به طیف وسیعی ازعلت های زیستی،ژنتیكی وروانی- اجتماعی و محیطی نسبت داد.
با آرزوی بهروزی
دبستان و پیش دبستانی دخترانه غیر انتفاعی حدیث